Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

bohofustani fin

Летово модните дизајнери го поврзаа со бохо стилот. На море, дома, на патување дури и за во град, варијациите на темата се минимални:

макси фустани или шорцеви, сламени шешири, турбани, натрупани нараквици и монисти.

letnifustani fin

Сезонава се случи пресврт. Девојките, чии профили се инспирација, најпрво во голем дел го променаја колоритот и прејдоја во сите нијанси на беж, а некаде по тој пат се ослободија од сите вишок детали ( освен дезените на фустаните, кои се чини дека сеуште „храбро“ се држат).

Летото одеднаш доби нова категорија : минимализам

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново