Деца во Велес ги препознаваат своите права и знаат дека имаат и обврски (АУДИО)

Правото на образование, на сопствено мислење како и на изразување беа веднаш препознаени од деветто одделенци на ООУ „Блаже Конески“. Кристијан, Матеј и Марко без двоумење ги потенцираа овие три права на децата како одговор на поставените прашања на Дума.мк. Сериозни во пристапот и внимателно слушајќи ги прашањата тројцата ученици без колебање одговорија и притоа … Продолжи со читање Деца во Велес ги препознаваат своите права и знаат дека имаат и обврски (АУДИО)