Како да станете богат во 2022 година

Објавено на 26 јануари, 2022 во 11:16

Ако сакате да стекнете повеќе богатство во 2022 година, парите нема да дојдат сами по себе и треба да направите некои промени за да ги постигнете вашите цели.

Еве пет промени во животниот стил кои им помогнале на милионери кои сами го стекнале богатството да стигнат до каде што се денес.

Ако им помогнале нив, би можеле да ви помогнат и вас.

Најдете два или повеќе извори на приход

Богатите луѓе се фокусираат на заработката, а нивните пари обично доаѓаат од повеќе извори. Авторот Томас Ц. Корли, откако го проучувал успехот на луѓето кои станале милионери, заклучил дека тие не се потпираат на само еден извор на приход. Всушност, 65% од нив создале најмалку три извори на пари пред да го заработат првиот милион. Овие извори можат да бидат недвижен имот, работни места со скратено работно време, претворање на хоби во бизнис итн.

Заштедете за да инвестирате

Инвестирањето пари е најдобриот начин да се збогатите, вели милионерот Грант Кардоне. Според него, единствената причина зошто некој треба да заштеди пари е да ги инвестира.

Колку ќе заштедите и инвестирате понекогаш е поважно од тоа колку ќе заработите, изјави експертот за лични финансии Рамит Сети.

Во просек, милионерите секоја година инвестираат 20% од својот приход. Нивното богатство не се мери по тоа колку заработуваат, туку според тоа колку штедат и инвестираат со текот на времето.

Опкружете се со успешни луѓе

Вашата околина е важна. Тоа може да влијае на вашето целокупно богатство, рече само-направениот милионер и автор Стив Зиболд.

„Во повеќето случаи, вашето богатство ќе биде слично на она на вашите најблиски пријатели. Стануваме како луѓето со кои се дружиме и затоа победниците привлекуваат победници“, рече Зиболд.

Корли се согласува со него и вели:

„Богатите, успешни луѓе внимателно избираат со кого се дружат. Нивната цел е да градат односи со други луѓе кои имаат начин на размислување кој води до успех“.

Поставете си големи цели

Ако си поставите големи цели и сте подготвени да работите на нивно остварување, тогаш сте на вистинскиот пат. Никој никогаш не се збогатил без да сонува големи соништа.

Не двоумете се

Не го одложувајте поставувањето цели и спроведувањето на овие и други промени во животниот стил. Ако сакате да збогатите, тргнете веднаш, вели Сети.

„Ако сакате да се збогатите, најважно е да тргнете, а не да бидете најпаметниот човек во собата“, истакнува Сети.

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.