Што кажува шминката за вашиот карактер?

Објавено на 6 ноември, 2012 во 14:16

Интензивната шминка значи дека се штитите од животната средина, ако никогаш не се шминкате – ја отфрлате вашата женственост. Дознајте што вашите навики со маскарата и пудрото говорат за тебе!

Силна шминка

Премногу силна шминка има функција на заштитна маска. Жената која се крие зад оваа шминка е несреќна. Доколку жената се шминка умерено и одеднаш почнува да користи силни бои, психолозите тврдат дека таа се соочува со критичен период. Силната шминка се толкува и како желба за големи промени.

Без шминка

Жените кои воопшто не се шминкаат не веруваат во својата женственост. Причините за тоа се разновидни. Откажувањето од шминката може да биде желба за рамноправност со мажот.

Дискреција

Иако не уживаат во шминкањето, овие жени се држат до мислењето на другите. Користат маскара и сјај за усни. Тие не сакаат да се истакнуваат, ја ценат умереноста и добриот вкус. Обично тоа се интелегентни жени кои силните шминки ги смеетат за примитивен начин да се привлече внимание на себе. Во длабочината на душата мислат дека вистински паметните жени неможе да изгледаат како кукли. Овие жени мажите ги обожаваат.

Истакнати очи

Жените кои со шминка ги истакнуваат очите се добри соговорници. Интелектот и разумот го вреднуваат повеќе отколку емоциите и сензуалноста. Колку добро ги проценуваат другите за вистинска насока за нив, толку своите мисли и чуства ги задржуваат за себе.

Како и обично

Секогаш иста шминка ги открива конзервативните жени. Чуствуваат дека секоја промена дури и нијанса на руменило може да им го наруши имиџот.

Професионална помош

Жените кои ги шминкаат професионалци не веруваат во сами себе и тешко ги одредуваат своите приоритети. Кога одат на шопинг не одат сами, а грижата за лицето ја препуштаат на професионалци како шминкери и козметичари.

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.