Трудници внимание: Зраците од мобилните телефони влијаат врз мозокот на фетусот!

Објавено на 18 ноември, 2012 во 16:30

Кај детето ќе предизвика и хиперактивност, рече докторот Хуг Тејлор, професор на Високата школа за медицина. Тој истражувал како влијае зрачењето од мобилните телефони врз развојот на фетусот. Тестирањата ги правел врз бремени глувци затворени во кафези. На еден кафез закачил вклучен а на друг исклучен мобилен телефон. Резултатите ги потврдиле очекувањата. Поточно глувците на чиј кафез имало уклучен телефон биле по активни од оние на кој мобилниот бил исклучен. „Нивната меморија беше благо намалена и се однесуваа како да не се свесни за ништо околу себе“, рече Тејлор..

 

Студијата покажала дека постои биолошка основа која сугерира дека мобилните телефони влијаат врз бременоста на жените. Професор д-р Тејлор рекол дека постојано ги предупредува своите пациенти телефоните да ги држат понастрана од себе. Тоа во своите упатства го прават и производителите како што е Аpple но, засега бремените жени а и останатите не ги почитуват.

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.