Ласерско отстранување на диоптер!

Објавено на 7 декември, 2012 во 11:08

Прецизноста, сигурноста на инструментите и стабилната рака на експертот се гаранција за отстранување на диоптерот, па дури и ако трепнете или кивнете.

Д-р. Dan Reinstein од лондонската клиника за вид открил неколку факти за ласерското отстранување на диоптерот.

– Не е проблем ако трепнете, кивнете или се закашлате за време на процесот. Образованиот лекар и технологијата ќе ве осигура дека овие минимални движења не влијаат на резултатот.

– Од ласерот неможе да ослепите. Тој може да ги исправи сите проблеми со видот предизвикани од процесот на стареење, далековидноста и астигматизам.

– Повеќето пациенти вечерта после операцијата може да гледаат прилично добро, и следниот ден веќе може да започнат со секојдневните обврски.

– Главен несакан ефект се сувите очи, што понекогаш се потребни и неколку недели за исчезнување на оваа појава.

– Постои можност од 0,1 % визулени компликации.

– Ласерот не е топол, туку ладен.

– Мирисот што пациентите го чуствуваат во текот на постапката не е “горење” на очите! Тоа се јаглеродни атоми кои ги создава ласерот.

– Постапката не е болна, а промените кои се постигнуваат со неа се постојани!

Прецизноста, сигурноста на инструментите и стабилната рака на експертот се гаранција за отстранување на диоптерот, па дури и ако трепнете или кивнете.

Д-р. Dan Reinstein од лондонската клиника за вид открил неколку факти за ласерското отсранување на диоптерот.

– Не е проблем ако трепнете, кивнете или се закашлате за време на процесот. Образованиот лекар и технологијата ќе ве осигура дека овие минимални движења не влијаат на резултатот.

– Од ласерот неможе да ослепите. Тој може да ги исправи сите проблеми со видот предизвикани од процесот на стареење, далековидноста и астигматизам.

– Повеќето пациенти вечерта после операцијата може да гледаат прилично добро, и следниот ден веќе може да започнат со секојдневните обврски.

– Главен несакан ефект се сувите очи, што понекогаш се потребни и неколку недели за исчезнување на оваа појава.

– Постои можност од 0,1 % визулени компликации.

– Ласерот не е топол, туку ладен.

– Мирисот што пациентите го чуствуваат во текот на постапката не е “горење” на очите! Тоа се јаглеродни атоми кои ги создава ласерот.

– Постапката не е болна, а промените кои се постигнуваат со неа се постојани!

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.