Поранешната ѕвезда на Cirque du Soleil, Gasya Akhmetova-Atherton, од Њујорк, по породувањето повторно ја воодушевува публиката, но овој пат на социјалните мрежи.

Од сега советите за тоа како треба да се облечеме кога ќе излегуваме од дома прво ќе ги прочитаме на новата апликација за времеснка прогноза која ја воведува најпопуларната социјална мрежа Фејсбук .

Американски научници и здравствени службеници потврдија дека вирусотот зика предизвикува деформации при самото раѓање, вклучувајќи ја и микроцефалијата.

Ја продаваат како замрзната , преработки и конзервирана

Шведска вчера стана првата земја во светот која доби сопствен телефонски број, а екипата на шведскиот портал „Локал.се“ решила да го испроба како функционира.

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

Duma Banner

ezgif.com video to gif1

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

           

Општина Велес ја информира јавноста дека, првото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 07 јуни (недела) 2020 год. во периодот од 05.00 до 06. 30 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 08 јуни (понеделник) 2020 год.

Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

 
   
   
   
   

Најново