Три изборни места во Општина Чашка со променети локации, нема во општините Лозово и Градско

Објавено на 15 октомври, 2021 во 16:09

За време на Локални избори 2021 во Општина Чашка, има вкупно 31 избирачки места но граѓаните својот глас ќе можат да го дадат на 27 избирачки места. Овие измени се направени бидејќи три избирачки места имаат помалу од 10 граѓани со право на глас. Истите ќе бидат припоени и граѓаните својот глас ќе можат да го дадат во населба Чашка. Станува збор за граѓани со право на глас од Ново Село, потоа граѓани со право на глас од Село Бусилија и граѓани со право на глас од Село Крајници и Село Војница.  Додека четвортото избирачко место е целосно згаснато бидејќи нема жители. 

Во Општина Градско има вкупно 11 избирачки места и граѓаните ќе можат да гласаат на сите избирачки места. Во оваа општина нема промени на избирачките места и во недела, на 17 октомври, право на глас ќе имаат 3.113 граѓани.

За време на овие избори во Општина Лозово ќе бидат отворени девет избирачки места и право на глас ќе имаат 1.984 граѓани.

Стефани Манева

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.