Започна проектот „Тера вино“ на „Тиквешки вински пат“ во Росоман

Објавено на 14 февруари, 2018 во 18:20

Во присуство на заменик Министер за Локална самоуправа на Р.Македонија Дејан Павлески денеска во Росоман се потпиша договорот за партнерство,со што отпочнаа процедурите за регистрација и имплементација на проектот „Тера вино“,одобрен преку прекуграничната програма Македонија -Грција ИПА 2.

Договорот го потпишаа Виолета Јанкова, директор на „Тиквешки вински пат“ , Градоначалникот на Општина Росоман, Бранко Јанев и Марко де-ла Пупа, директор на Италијанско Грчката комора како водечки партнер.

Проектот ќе се реализира 18 месеци, при што ќе биде реновиран објект од 700м2 наменет за за изложбен центар за храна, вино и туризам во Општина Росоман што ќе биде комплетно опремен, ќе се формира Македонско грчки кластер за туризам,ќе се подготви и промовира нов туристички производ ,ќе се набави лабараторија,ќе се развие марка за квалитет и ќе се спроведат други активности./У.Ј

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.