Што открива за вас годишното време во кое сте родени?

Објавено на 4 октомври, 2021 во 10:20

Пролет

Родените во пролетта имаат т.н хипертимичен темперамент, што ги прави попозитивни од луѓето родени во други сезони. Затоа пролетните бебиња често покажуваат оптимизам, лесно го изразуваат својот ентузијазам и не треба долго време да се „загреат“ за идеја. Тие не се премногу склони кон депресија и често поседуваат некаков уметнички талент. Нивниот најсилен адут е големо срце.

Лето

Луѓето родени во летните месеци имаат т.н. циклотимичен темперамент, што ги прави склони кон чести промени во расположението, кои, пак, не мора да бидат предизвикани од нешто специфично. Исто така, тие се повеќе склони кон нервоза отколку луѓето родени во други сезони, и им се припишува дека се многу заљубени. Тие почесто ја менуваат работата и се повеќе склони кон конфликти. Нивното најсилно богатство е снаодливоста.

Есен

И покрај дождовите, паѓањето на лисјата и заспивањето на природата, луѓето родени во есенските месеци се најмалку склони кон депресија. Иако не се припишуваат на премногу позитивен, туку рационален карактер, есенските деца имаат најмал ризик да развијат ментални нарушувања. Исто така, тие се доста физички активни. Нивниот најсилен адут е остроумноста.

Зима

Луѓето родени во зима се емотивно најстабилни, т.е. тие се најотпорни на емоционален стрес, тврдат унгарски истражувачи кои објаснуваат дека на него влијаат и поголемите количини на сонце што ги „впиле“ за време на бременоста на мајката. Тие се водени од разум, а не од чувства, и се украсени со конзистентност во ставовите и целите. Нивното најсилно богатство е великодушноста.

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.