Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

uberhelikopter fin

Компанијата ќе им овозможи на корисниците со хеликоптер да бидат транспортирани до аеродромот „Џон Ф. Кенеди“ во Њујорк.

Убер се крева на небото над Њујорк, така што од следната недела ќе им овозможи на корисниците со подлабок џеб со хеликоптер да се транспортираат до аеродромот „Џон Ф. Кенеди“.

Компанијата ја претстави услугата Убер коптер и најави дека летовите од долниот Менхетен ќе бидат достапни на сите корисници почнувајќи од 7 октомври, објави Хина, додавајќи дека Убер таа опција на своите премиум корисници им ја даде во јуни.

Приближно осум минути долгиот лет ќе чини помеѓу 200 и 225 долари по човек и ќе вклучува и копнен транспорт.

Лос Анџелес, Далас, Мелбурн…

Патниците со нив можат да носат помал куфер, а во пресрет на полетувањето ќе гледаат снимка со упатства за сигурност, слична на оние на летовите во авионите.
ЏФК е еден од најголемите аеродроми во САД и од сообраќајниот пренатрупан Менхетен до него потребни се и до два часа, со јавен превоз се стигнува за 50 до 75 минути.

Убер се надева дека нивниот проект Коптер ќе го отвори патот за Убер ер, футуристичка такси служба која ќе превезува патници во електрични авиони со вертикални полетувања и слетувања.
Компанијата планира во 2023 година да воведе воздушни услуги во Лос Анџелес, Далас и Мелбурн.

 

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново