ПРОТОКОЛ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ ВО КОМУНИКАЦИЈА СО НВО, БИЗНИС, ИНСТИТУЦИИ

 1. ГЕНЕРАЛНА ПОЛИТИКА НА РОДОВА ЕДНАКВОСТ  

НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  цврсто верува дека родовата еднаквост треба да се постигне јадрото на нашата работа за демократски општества со праведна дистрибуција на ресурси и акција против глобалната нееднаквост;  

Ние препознаваме дека жените и мажите сè уште се третираат различно и се даваат различни задачи, одговорности, можности и привилегии во повеќето општества.  

Во нашето општество сеуште е застапена практиката на мажите да им се даваат супериорни позиции во споредба со жените. 

Повеќето општества практикуваат дискриминација во различни размери против жените економски, политички, сексуално и културно.  

Дискриминацијата им штети на поединците, заедниците, и земјите. Таа го кочи развојот и економскиот раст.  

Родовата еднаквост е основна карактеристика на подобар свет за секого. 

НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  признава дека жените, мажите, девојчињата и момчињата доживуваат влијание и се погодени од развојните процеси, вооружени конфликти и кризи на различни начини. Хуманитарните кризи и конфликтите ги погодуваат жените поинаку од мажите, а жените се соочуваат и со други бариери освен мажите за стекнување влијание и учество во процесите на демократизација. 

 Жените имаат генерално помалку економски ресурси отколку мажите.  

НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  ќе ги земе во предвид овие разлики во нашата работа. 

 1. ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ 

НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  ќе се стреми да обезбеди сите лица да можат целосно да пристапат и да ги уживаат своите права без дискриминација врз основа на нивниот родов идентитет, вклучувајќи ги жените на еднаква основа како и мажите.  

Ќе придонесе припадниците н обаата пола подеднакво да ги уживаат правата и можностите како и да учествуваат по свои услови во сите полиња на општеството: социјално, економски, политички и културно.  

За да се осигура дека нашата работа придонесува за ова, НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  ќе ги спроведе следните мерки: 

 • НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  има за цел, преку регрутирање и обука, да развие персонал посветен и подготвен да ја примени родовата перспектива во работата. 
 • НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  постојано ќе ги унапредува  кадровските политики и ќе корсти други алатки за обезбедување родово чувствителен персонал, на пр. етички упатства за нашите членови на персоналот кои вклучуваат забрана за сексуално вознемирување, злоупотреба и експлоатација.  
 • НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  ќе: 
 • Го следи машкиот/женскиот состав на тимовите на сите нивоа на активност. 
 • Ги подобрува условите за унапредување  на жените на раководни позиции и промовирање на родова еднаквост. 
 • Обезбедува услови за работа кои одговараат на потребите на жените, како и на мажите. 
 • Промовира работна култура на почитување, ослободена од сексуално вознемирување и секаков вид на дискриминација и злоупотреба.   

 1. ВО РАБОТНИТЕ ПРОЦЕСИ  

Со добро разбирање на родовите односи, нашиот тим  има солидна основа да придонесе  за затворање на родовиот јаз во позициите и ресурсите. 

 Родовата еднаквост е клучна за да се достигне нашата цел и  да се придонесе за развој на отпорни општества. Родовата еднаквост вклучена и соодветно третирана во секој работен процес придонесува за еднаквост и вклучување во заедниците со кои работиме на локално, регионално и национално ниво. 

3.1) Анализа и пракса: 

• Програмите ќе се засноваат на силна родова чувствителност, контекстуална анализа, вклучително и анализа на моќта. Анализите треба да се трудат да ги разберат родовите улоги и односи во секој специфичен контекст на работа. 

• Родовите анализи ќе влијаат на секоја фаза од работата.  

• Сите програми треба да обезбедат услови за комуникација специфични за полот и возраста на нашите клиенти и засегнати страни.  

• Ќе се стремиме да ги откриеме односите на моќ и да се залагаме за промена на нееднаквите односи на моќ кои, намерно или ненамерно им штетат на жените, мажите, момчињата или девојчињата или кои било лица врз основа на нивниот родов идентитет. 

• 

3.2) Учество: 

• Во сите активности треба да се земат во предвид родовите бариери за учество, одлучување и контрола на ресурсите и да се предлагаат  мерки за нивно решавање. 

• Сите активности мора да обезбедат дека жените и секој поединец кои се соочува со родова дискриминација имаат реално влијание и значајно учество. 

 За да се постигне ова, ќе најдеме начини да обезбедиме дијалог со жените и засегнатите поединци и со сите расположиви средства да се бориме за остварување на нивните права на еднаков третман.  

• Во сите активности треба да се земе во предвид временското ограничување кај жените  поради нивните традиционални домашни обврски и грижа за семејството. 

• НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  ќе најде начин  активно да ги вклучи мажите и жените во работата, на еднаква основа и со еднакви права  

• НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  ќе се стреми да обезбеди родова еднаквост во истражувачката работа и составот на тимовите.   

• НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  ќе го поддржи женското организирање, бидејќи тоа е често клучно промена на односите меѓу половите. 

3.3) Дијалог и организациски развој: 

• НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  ќе се вклучи во дијалог со сите партнери за политика и практика за родова еднаквост,  

• Родовата еднаквост ќе биде во сите форми на поддршка на клиентите и сите поединци и засегнати групи во локалната заедница како и на регионално, национално и меѓународно ниво. 

3.4) Учење: 

• НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  ќе настојува да учи од искуствата на партнерите и клиентите како и да развива знаење и идеи во врска со аспектот на родова рамноправност. 

3.3 ВО СТРАТЕГИИТЕ, ЗАСТАПУВАЊЕТО И   КОМУНИКАЦИСКА РАБОТА 

НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  секогаш ќе се стреми да ја подобри родовата еднаквост во нашата работа, стратегии застапување, внатрешна и надворешна комуникација. 

• Ќе користиме искуства и примери за родова еднаквост и ќе се залагаме за промена на законите, политиките и практиките со цел да влијаеме на подобрување на состојбите во заедницата.  

• Ќе придонесеме за учество на жени и девојки во активностите и ќе  користиме достоинствен и родово сензитивен јазик секогаш кога се залагаме за промени. 

 • Ќе користиме податоци разделени по пол секогаш кога е можно. 
 • Во сите истражувања, анкети и организирани настани ќе внимаваме на почитувањето на правилото за 50% застапеност на учесници од обата пола. 

 1. ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА  

Оваа политика ја води работата на НЕТ СТУДИО ТОТАЛ ПРОДАКШН СО ВЕБ ПОРТАЛОТ DUMA.MK  за родова еднаквост. Нашата визија, обврските и принципите треба да бидат водечки за сите вработени.  

Ќе работиме на спроведување на оваа политика преку: 

• Посветени ресурси за подобрување на нашата работа за родови прашања еднаквост и да ги исполни амбициите на оваа политика 

• Вклучување во годишните планови за работа  

• Идентификација на потреби, развој на алатки, и обука на персоналот 

• Следење на обврските и обезбедување на  доволна поддршка за имплементација. 

8xbet คาสิโนออนไลน์888
8xbet
ผลบอลสดไทยทุกแมชทั่วโลก
วิธี สมัคร บา คา ร่า มือ ถือ
ดูบอลสดดูบอลออนไลน์
ข่าวฟุตบอล
8xbet บาคาร่า
8xbet เว็บพนันออนไลน์เว็บตรง
บอลไทย U23
แทง บอล เดี่ยว
ข่าวบอลอังกฤษ
การคาดการณ์การแข่งขัน
8xbet คาสิโนสด
คะแนน ผล บอล สด 888
พัทยาสปอร์ต
ข่าวกีฬาเขตร้อน
ผลบอลสดวันนี้
ดูบอลสด
ถ่ายทอดสดฟุตบอล
ราคา บอล ภาษา ไทย
8xbet แจกเครดิตฟรี 1000บาท
ไทยล่าสุดฟุตบอลยุโรป
ดูบอลออนไลน์888
โปรแกรม ฟุตบอล ไทย วัน นี้
8xbet
888 ผล บอล สด ภาษา ไทย
8xbet-สล็อตแมชชีน
ถ่ายทอดสดฟุตบอลวันนี้
ดูการแข่งขันฟุตบอลออนไลน์
วันนี้ล่าสุดฟุตบอล
ดูบอลสด
ดูบอลสดดูบอลออนไลน์
กษัตริย์สปอร์ต
เว็บข่าวกีฬา
ข่าวกีฬา ข่าวฟุตบอล
ดูบอลสด
ผล บอล ไทย 888
ฟุตบอลไทยล่าสุด
บอล วัน นี้ บ้าน ผล บอล
ผลบอลสดไทย
ผล บอล สด 888
อัปเดตข่าวบาดเจ็บ ล่าสุด
ผล บอล สด ตาราง คะแนน
ดูฟุตบอลออนไลน์
ข่าวกีฬา ผลการแข่งกัน
8xbet
ตาราง บอล สด ไทย
วิธี สมัคร บา คา ร่า มือ ถือ
ข่าวกีฬาวันนี้
ผลบอลสดวันนี้
8xbet
ข่าวกีฬาสดใหม่
Sport Live News
8xbet สล็อตออนไลน์
8xbet คาสิโนสด
meta789 สถานีข่าวกีฬาฟุตบอล
การเดิมพัน 8xbet
ผล บอล ไทย สด
8xbet
8xbet - หน้าแรกการเดิมพันออน
8xbet คาสิโนออนไลน์
ดูบอล ดูบอลสด
8xbet เข้าสู่ระบบ
8xbet คาสิโนออนไลน์
8xbet คาสิโนสดไทย
8xbet
ดูบอลสด วันนี้ HD ครบทุกคู่
ข่าวกีฬาวันนี้
8xbet คาสิโนถูกกฎหมาย
ดูบอลสดดูบอลออนไลน์
คะแนนฟุตบอล และข่าวสาร
8xbet
ดูบอลออนไลน์
ข่าวกีฬา ฟุตบอล
บอลไทย U23
ผล บอล พรีเมียร์ ลีก
TNS Thai Sport
ตก็สามารถดูบอลออนไลน์ได้ทันที.
8xbet
พนัน บอล สด
ดูบอลสดดูบอลออนไลน์
ตารางบอล
แพลตฟอร์มการเดิมพันชั้นนำของเอเชีย
ข่าวกีฬาวันนี้
เว็บไซต์รวมกีฬาและภูมิศาสตร์มนุษย์ของประเทศไทย
ฟุตบอลวันนี้ ถ่ายทอดสด
ผล บอล ไทย สด
โปรแกรม บอล ไทย u23
8xbet ออนไลน์
8xscore
ข่าวฟุตบอล
8xbet คาสิโนออนไลน์อันดับ1
วิธี สมัคร บา คา ร่า มือ ถือ
บอล สด 888
8xbet
สกายสปอร์ต
การดำเนินชีวิตที่เทคโนโลยี
ดูบอลออนไลน์ ไม่กระตุก
วิธี สมัคร บา คา ร่า มือ ถือ
สำหรับคอกีฬาอย่างคุณไม่ควรพลาด
8xbet สโมสรกีฬาออนไลน์และคาสิโน
คาสิโนออนไลน์ 8xbet
ไฮไลท์ฟุตบอลตารางบอล
ดูบอลออนไลน์ทุกลีกทั่วโลก
ผลบอลสดวันนี้
ฟุตบอลต่างประเทศ
8xbet คาสิโนออนไลน์
ดูบอลสดฟรี
ดูบอลฟรี android tv รองรับทุกระบบ
ข่าวฟุตบอลไทย
ข่าวฟุตบอลล่าสุด
8xbet เว็บคาสิโนสด
บอลไทย ตารางแข่ง
Nuru Sports Club
ดูฟุตบอลออนไลน์
8xbet เว็บบาคาร่าออนไลน์
ข่าวฟุตบอลไทยล่าสุด
วันนี้ล่าสุด
Sunshine Sports
ผลบอลพรีเมียร์ลีก
ข่าวฟุตบอลไทยล่าสุด
ดูบอลสดดูบอลออนไลน์
และกีฬาอื่นๆ
ผลบอลเมื่อคืน
8xbet เครดิต ฟรี
สารานุกรม
8xbet
ข่าวกีฬาวันนี้
ผลบอลสด
แทง บอล ขั้น ต่ํา
ผล บอล พรีเมียร์ ลีก อังกฤษ ล่าสุด ลา ลิ กา
บอลไทย
ตารางบอลล่าสุด
พรีเมียร์ลีก
ผลบอลผลบอลสด
โปรแกรม บอล
ข่าวการแข่งขันฟุตบอล
เว็บดูบอลออนไลน์ที่จะช่วยให้คุณ
8xbet คาสิโนออนไลน์
ดูทีวีออนไลน์
8xbet คาสิโนบาคาร่า
ดูบอลสด
การคาดการณ์การแข่งขันอ
ได้เครดิตฟรี 100 บ
โปรแกรม ถ่ายทอด ฟุตบอล สด
อัปเดตข่าวฟุตบอล ล่าสุด
ถ่ายทอดสดฟุตบอล
ฟุตบอลเชลซีถ่ายทอดสด
วิธีแทงบอลในเว็บ
ถ่ายทอดสดฟุตบอล
แทง บอล ออนไลน์ ยัง ไง
อัตรา แทง บอล
พนัน บอล สด
รวมข่าวฟุตบอล ผลบอล
ผลบอลสด7m888
8xbet การพนันออนไลน์
ข่าวกีฬา
ผลบอลสด
8xbet คาสิโน มีอะไรบ้าง
ฟุตบอลทีมชาติไทย
ตาราง ฟุตบอล ทุก ลีก
แทง บอล คือ อะไร
ตาราง คะแนน พรีเมียร์ ลีก
โปรแกรมถ่ายทอดสด
ดูบอลออนไลน์
ข่าวกีฬา
บอล พรีเมียร์ ลีก
คะแนน บอล สด
ผลฟุตบอล
ผลฟุตบอลไทยวันนี้
ผลบอลสดไทยทุกแมชทั่วโลก
ข่าวกีฬาออนไลน์
ไฮไลท์ฟุตบอล
Sports Around Thai
8xbet เครดิตฟรี50 แทง บอล
ไฮไลท์ฟุตบอล
สล็อตออนไลน์
กีฬาต่างประเทศ ผลบอล
เดิมพันแมนเชสเตอร์ซิตี้
ผลบอลสด888
8xbet คาสิโนออนไลน์เว็บตรง
ไฮ ไล ท์ แมน ยู ล่าสุด
ผล บอล พรีเมียร์ ลีก อังกฤษ ล่าสุด
เว็บไซต์เดิมพันกีฬาที่ดีที่สุด
ดูบอลออนไลน์
เดิมพันกับ 8xbet
วิเคราะห์บอล
8xbet
8xbet คาสิโนออนไลน์ที่ดีที่สุดในเมืองไทย คา
ข่าวกีฬาวันนี้ ล่าสุด
ดูฟุตบอลออนไลน์
ดูบอลสดไทย
8xbet สล็อตแมชชีน
พนัน บอล สด
ข่าวบอลพรีเมียร์ลีก
แม็กกี้ สปอร์ต
8xbet
ข่าวกีฬา ล่าสุด
4U Sports Thai
8xbet คาสิโนพรีเมียม
ข่าวกีฬาล่าสุด
ผลบอลสด888 บอลพรุ่งนี้
เกมสล็อต 8xbet
ดูบอลออนไลน์ทุกลีกทั่วโลก
ผล บอล สด 365
ผลบอลพรีเมียร์ลีก
8xbet คาสิโนออนไลน์
8xbet
กีฬาแห่งประเทศไทย
8xbet
ถ่ายทอดสดฟุตบอล
ข่าวกีฬาไทย 24
สล็อตออนไลน์เว็บตรงไม่ผ่านเอเย่นต์ PG SLOT99
ผล บอล สด sbobet
เว็บโป๊กเกอร์ออนไลน์ ที่ pokerthai99
ผลบอลสด
ฟุตบอลไทยวันนี้ช่องไหน
อัตรา แทง บอล วิเคราะห์บอล
รายการ บอล วัน นี้ พรีเมียร์ ลีก
ผลฟุตบอลไทยวันนี้
ถ่ายทอดสด บอลวันนี้ ช่อง
ถ่ายทอดสด บอลวันนี้ ช่อง
ทีเด็ดบอลวันนี้ 4 คู่ผลบอลสด
ตารางบอลวันนี้ ทุกลีก ภาษาไทย
ดูวิเคราะห์บอลวันนี้
ไทยลีก วันนี้ ถ่ายทอดสดไทยลีก วันนี้ ถ่ายทอดสด ช่อง ไหน
โปรแกรม พรีเมียร์ ลีก อังกฤษ ถ่ายทอด สด
เช็ค ผล บอล วัน นี้ พรีเมียร์ ลีก อังกฤษ
888 ผล บอล ผล บอล สด