Дали вашите е-маил пораки се премногу долги?

Објавено на 31 декември, 2012 во 10:24

Еден од најлошите проблеми кој често се јавува кај корисниците на компјутери и интернет е должината на е-мaил пораките.

Во овој денешен и брз свет се што треба да направите е да се обидете да бидете кратки и прецизни. Кога пишувате меилови секогаш имајте го во предвид времето на другите луѓе.

Кога на некој ќе му испратите долг е-маил, најверојатно ќе го остави за да исчита покасно кога ќе најде повеќе време, но прашање е кога тој некој ќе има доволно време да го исчита вашиот емил.

Најверојатно нема ни да добиете одговор на ова прашање…

Причини зошто не треба да пишувате премногу долги е-маил пораки:

-Треба премногу време за читање

– Покажувате дека не го цените туѓото време

– Поставувате премногу прашања

– Најверојатно нема да добиете одговор

Правила на пишување добар меил:

– Фокусирајте се на одреден број карактери исто како да пишувате СМС. Во кратки црти искажете се што треба да кажете.

– Во еден е-маил треба да знаете дека треба да се фокусирате на едно прашање или една тема

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.