Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

izbori2880 кавадарчани или 8,97% од вкупниот број избирачи гласале утринава до 10 часот на претседателските избори, информираат од ОИК Кавадарци.

Вкупниот број избирачи е 32151. Сите гласачки места биле отворени во 7 часот и засега гласањето се одвива без проблеми.

Слична е излезноста и во Неготино. Таму до 10 часот правото на глас го оствариле 1392 граѓани со право на глас, или 8,81% од вкупниот борј запишани избирачи. Проблеми во текот на гласањето нема.

Во Росоман има послаба излезност на гласачките места до 10 часот. Според податоците од ОИК, гласале само 6,70% од вкупниот број избирачи.

Најголема излезност се бележи во Демир Капија. Таму правото на глас го искористиле 11,72% од запишаните избирачи 3331.

Генереална е оценката дека споредено со претходните изборни циклуси се бележи послаба излезност до 10 часот.

А.Д

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново