Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Mitko Janecev

Над 65.000 посетители за третата вечер од манифестацијата „Тиквешки гроздобер“ и испиени над 25.000 литри вино. Ова е сублиматот од годинашната приказна под отворено небо што три дена се случуваше во Кавадарци.

Денеска на прес конференција градоначалникот, Митко Јанчев инфомрира дека и покрај големиот број гости во Кавадарци не е регистриран ниту еден инцидент.

„Кога во изминатата 2018 та година дојдовме до заклучок дека тоа беше најдобриот гроздобер до сега, можеби бевме скромни и не очекувавме дека најдоброто до сега ќе го надминеме толку брзо.  Три вечери, три сцени, различни жанрови на музика за сите вкусови. Вечерната програма уште подобра и поуспешна од минатата година. Спортски настани, уште една успешна изложба на олд тајмери, трка со келнери и уште многу други настани преку ден. Карневалското дефиле минатата година почна да го враќа својот сјај, годинава поголем број на карневалски групи, живописни и креативни идеи кои го збогатија дефилето низ кавадаречките улици. Сите кавадарчани и гости беа сведоци на приказната која се испишуваше под отворено небо. Огромен успех е фактот дека во вечерта која беше најпосетена, околу 65 000 поетители, не беше забележан ниту еден инцидент. Безбедноста на сите учесници и посетители на фестивалот беше на едно високо ниво, кое треба да ни биде пример за тоа како се работи во такви услови“ оцени Јанчев.

70591512 597147767756693 3134462807588732928 nТој нагласи дека Кавадарци се движи кон европските стандарди за организирање на манифестации. Месеци наназад се одржувале  состаноци за безбедност, хигиена, паркирање, сообраќајни проекти.

Градоначалникот смета дека вложените напори на крај биле оправдани со успешно организирана манифестација.  Тој упати благодарност до сите  покровители од бизнис секторот кои и оваа година несебично го поддржаа овој настан. Бројките на донации се уште се сумираат, нагласи Јанчев./А.Д

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново