Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

DREKSEL fin

Пo завршување на колективниот платен годишен одмор за најголем дел од околу 5.000 работници во германската фабрика „Дрекслмајер” во Кавадарци беа пуштени на колективен платен годишен одмор тие како превентива од Ковид-19 не се враќаат на работа.

Освен инфективното заболување и епидемијата причина се и откажаните нарачките на автомобилските компоненти што во прецизен временски период им се испорачуваа на клиентите на компанијата. Ако нема нарачки од автомобилската индустрија невозможно е да се реализира производствениот процес кој не произведува залихи.

-Веднаш штом нашите клиенти ќе започнат со нарачки на автомобилски делови, соодветно ќе ги рестартираме производствените капацитети, соопштија од германската компанија.

Почетокот на работниот процес воглавно го диктираат развојот на ситуацијата со светската пандемија како и потребите на автомобилската индустрија. Дотогаш периодот на мирување, „Дрекслмајер” ќе го искористи за подготовки за евентуален почеток на производството со план и начин на работа што обезбедува максимална заштита на здравјето и безбедноста на вработените.

Во „Дрекслмајер” работат над 5.000 работници од повеќе општини во вардарски плански регион а меѓу нив и од Велес како и од Прилеп./А.Д

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново