Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Endu fin

20.06.2020
Педесеттина натпреварувачи од државата во недела, на 21 јуни, ќе учествуваат во првата трка од државниот Ендуро шампионат за 2020 година. Годинешниот шампионат во оваа возбудлива мото дисциплина ќе се одржи на веќе познатата локација на велешкото езеро „Младост”.

Поради актуелната ситуација со пандемијата Ковид-19, трката ќе се одржи без присуство на публика.

Сепак ќе се следат препораките, насоките и протоколите од Агенцијата за млади и спорт предвидени за организирање натпревари во индивидуален спорт.

Организатор на рганизација на Мото клубот „Мото Велес”. Шампионатот ја има поддршката на Мотоциклистичката федерација на Македонија и Општина Велес.

Се очекува Градоначалникот Аце Коцевски да го означи стартот на трката и на учесниците да им посака спортска среќа, успешен и фер натпревар.

Натпреварувачите, педесетина на број, кои доаѓаат од повеќе градови во државата, ќе ја поминат патеката во четири кругови, по 25 км, со еден Ендуро тест во секој круг ќе се мери времето. Натпреварувачите ќе се натпреваруваат во класите Е1, Е2, Е3 и „Велес Оф Роуд” (за возачи аматери, без лиценци). /У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново