Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

merkur fin

Одлично знаеме за овој период и кога тој ќе настапи никому не му е лесно. Овој пат, ретроградниот Меркур носи бура во нашите животи, а прв пат оваа година се појавува на 16 февурари.
Многу убави и романтични љубовни врски ќе бидат разнишани со лоша комуникација и неразбирање. Овој период ќе биде вистински тест за сите парови, а на многумина ќе им се пружи лекција која ќе треба да ја запомнат.

Ретроградниот Мергур започнува на 16 февруари и ќе трае се до 10 март. Ќе се наоѓа на 12 степен во знакот Риба, што наговестува емотивен период со големи промени.
Емоциите ќе бидат посилни од било кога и баш се ќе мораме да правиме со зголемен емотивен нагон. Тензијата се појавува среде квадратот кој го сознаваат Месечината во знакот Скорпија и ретроградниот Меркур во Риби. Овој аспект носи голема борба на мисли и емовии, односно борба на две спротиставени страни која ќе трае долго, а важните одлуки ќе претрпуваат.

Бидејќи се е појачно во овој период, обрнете внимание на својата љубомора. Важно е да не ја потиснувате. Можно е да ги изубите чувствата за својот партнер, неговите потреби, желби и чувства.

Сепак, ретроградниот Меркур може и да не научи. Ова е совршен период за рефлексија. По секоја своја грешка или „излив“ на емоции, направете неколку чекори назад и согледајте ја ситуацијата од почеток. Соочете се со своите маани. Ова е период на големи лекции, тестирање отпорност и способност, како и јакнење на духот. Оживејте ја силата во себе и успешно изборете се со негативното влијание на ретроградниот Меркур.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново