Освен што се идеални за топлите летни денови, оваа облека е многу женствена и убаво им стои на сите дами. Но, ако сакате да изгледате уште подобро, постојат правила кои ќе ви помогнат да ја исполните својата цел.

За ова лето да носите сандали морате да имате негувани стапала. Пронајдовме неколку совети за вас како за време на летото да ги негувате своите стапала.

Кога со влажните марамчиња ќе го истриете лицето,особено во делот околу очите и устата, вие ја растегнувате кожата,кое може да резултира со прерана појава на брчки.

Речиси секоја жена се труди да има убава и сјајна коса и таа секогаш да изгледа негувано.Пронајдовме за вас неколку свети за нега на косата.

Сакате да имате убави усни ? Пронајдовме за вас неколку совети како вашите усни да бидат убави и негувани.

За да добиете совршена фризура доволен ви е препарат кој одговара на вашата коса,добра четка и малку умешност.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново