Јагодите се едни од најздравите овошја бидејќи се богати со минерали и витамини,превкусни се кога станува збор за исхраната а денеска имаат широка примена и во козметиката.

Лимонот е едно од најкористените овошја. Го користиме секојдневно во исхраната од слатки до солени јадења,пијалоци а задолжителна е состојкана секој чај доколку се лечиме од настинка или ни треба дневна доза на витамин Ц. Но лимонот се повеќе се користи и во козметиката.

Со доаѓањето на убавото време чизмите полека ги заменуваме со поелсни обувки и веќе се радуваме на отворените чевли и сандали.

Се што ви е потребно за поинтензивна нега можете да најдете во својата кујна. Природните маски најдобро ќе го надополнат вашиот режим на нега и ќе ви обезбедат здрав и светол тен.

Речиси секоја жена се труди да има убава и сјајна коса и таа секогаш да изгледа негувано.Пронајдовме за вас неколку свети за нега на косата.

Сакате да имате убави усни ? Пронајдовме за вас неколку совети како вашите усни да бидат убави и негувани.

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Најново