Од Овче Поле во Скопје се враќа вагонот што се излизга од шините на железничката пруга

Објавено на 9 февруари, 2021 во 16:12

Vagon fin1

09.02.2021

Со дигалка што пристигна од Скопје, вработените од Македонски железници – Инфраструктура го вратија на шините патничкиот вагон на возот што вчера околу 17:20 часот излезе надвор од железничката пруга Велес –Штип кај Овче Поле. По неколку часовна работа возот патува кон работилницата на јавното железничарско претпријатие во Скопје каде ќе биде ставен на детален преглед.

Vagon fin2

Увидот на лице место покажал дека задните две осовини на вагонот излегле надвор од железничката линија. Дополнително ќе се утврдуваат причините и ќе се проверува машинскиот систем на вагонот. По деталниот преглед ќе биде констатиран каков вид на дефект се појавил. Штом се поправи вагонот ќе се стави во употреба на превоз на патници.

Инаку возот кон Кочани сообраќа со само еден вагон, еднаш во текот на 24 часа, за превоз на патници.

Стоилко Андреевски

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.