Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Членовите од Медиа Арт клубот при Младинскиот образовен форум на Велес на плоштадот „С’рмаале“ подготвија урбано кино на отворено. По низа предавања од уличната уметност и стекнување на вештини за цртање изработија сопствен арт телевизор на кој го проектираа документарениот филм со наслов „Banksy vs Robbo & The Graffiti War“. Овие млади ентузијасти ја разбираат потребата на нивните врсници и на сите млади во градот за кино сала.

„Киното е објект кој служи за културен развиток на граѓаните, дружба, забава како и план за петочна ноќ на младите. Градот Велес со години нема кино. Самото тоа го гледаме како неуспех на надлежните поради тоа што и покрај многуте иницијативи за обнова на киното, очигледно надлежните не обрнуваат внимание на желбите на граѓаните на градот, изјави Илина Димовска координатор на настанот.

„Настанот кој се одржи е настан со кој имавме за цел да ја подигнеме свеста на граѓаните за тоа зошто ни треба кино. Седнавме на С’рмаале, наместивме платно и проектиравме филм. Сметаме дека граѓаните ја сфатија нашата порака- немамеве услови за да изгледаме еден филм, а дружбата меѓу нас младите и интересот за филмот беше очигледна, изјави Стефан Каракачанов координатор на настанот.

Велес одамна нема кино а граѓаните многу често за да гледаат филмски проекции одат во Скопје или во Кавадарци./У.Ј

 

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2019 година.

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2019 година .

Најново