Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Питомците и студентите од Воената академија донирале пластични шишиња на корисниците на Дневниот центар „Порака“ што тие ќе ги подготват за рециклажа и ќе ги продадат.

Ова е само една од повеќето помошти што корисниците на Дневниот центар ја добиваат од Воената академија и од АРМ, како донација за време на одржувањето на летниот камп 2017 во Пепелиште каде учествуваат претставници на 12 земји, соопшти раководителот на центарот Валентина Тасева. Корисниците на Дневниот центар го посетиле  Летниот камп во Пепелиште.

Инаку, Дневниот центар „Порака“ е сервис за поддршка на лицата со пречки во менталниот развој кои живеат кај своите родители и на лица опфатени со процесот на деинституционализација кои живеат во заедници организирани од Службата за домување во Неготино и Демир Капија. Услугите на овој центар засега ги користат околу 50 лица со пречки во менталниот развој./Б.Н.Т

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново