Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

8septemvripopladne fin

8.04.2020
Со цел да се намали метежот на централниот Градски пазар во Велес и граѓаните на време да ги набавуваат потребите од зеленчук, овошје и други производи се воведува секојдневна работа од 7 до 14 часот. Пазарење нема да има во викендите, во сабота и недела, поради полицискиот час што ќе трае овој викенд постојано и дење и ноќе. Освен оваа, Општинскиот кризен штаб донесе мерки според кои ќе има и дежурни аптеки како и маркети што ќе работат онлајн.

Приватната здравствена установа „Жи – Ва“ во времетраење на заострените мерки на 8 април 2020 година за заштита и спречување на ширење на CVOID-19, воведе воонредно работно време на аптеките ,со цел олеснување на набавката на лекови, помагала за пациентите со акутни и хронични терапии.
Работно време од 9 април 2020 година во работни денови, понеделник до петок на подружници:
„Жива Фарм” 1, ул. „Б. Трајковски” 3/1 (Бауман споменикот) од 07:00 до 15:00
„Жива Фарм” 2 ул. „Маршал Тито” бб (до Стопанска банка) од 07:00 до 15:00
„Жива Фарм” 3 ул. „Благој Ѓорев” 37 (спроти Театарот) од 07:00 до 15:00
„Жива Фарм” 4 ул. „Благој Ѓорев” 93 (пред Хигиенски завод) од 07:00 до 15:00
„Жива Фарм” 5 ул. „Шефки Сали” 1 (пред Уред) од 07:00 до 15:00
Работно време од 9 април 2020 година во работни денови, понеделник до петок на подружници:
„Жива Фарм” 1 ул. „Б.Трајковски” 3/1 (Бауман споменикот) од 15:00 до 20:00 часот
Аптеката ќе ги услужува пациенти во аптека, ќе прима порачка по телефон и подигнување на подготвена нарачка како и порачка по телефон и достава по дежурна такси служба
Граѓаните ќе контактираат со аптекарите на телефон 078 409 771 и 043 235 121

Работно време од 9 април 2020 година во викенд, сабота и недела:
„Жива Фарм” 1 ул. „Б.Трајковски” 3/1 (Бауман споменикот) од 07:00 до 15:00
Аптеката ќе ги услужува пациентите, ќе прима порачки по телефон и подигнување на подготвена нарачка, како и порачка по телефон и достава по дежурна такси служба
Граѓаните ќе контактираат со аптекарите на телефон 078 409 771 и 043 235 121

Исто така аптеките на „Зегин“ работат двосменски и во времетраење на полцискиот час за да се задоволи вообичаената или пак итна потребата на велешани од лекови.

Како и во останатите градови така и во Велес ќе има маркети што ќе работат викендов кога ќе стапи во сила деноноќната изолација или полицискиот час. Онлајн ќе може да се пазарува од маркетите на „Жито“ во Велес./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

lifer gif 300x250 Duma

 

Duma Banner

ezgif.com video to gif1

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

Почитувани,

Општина Велес ја известува јавноста дека Градскиот пазар во Велес наместо во вообичаените пазарни денови, отворен е за работа секој ден, од понеделник до недела, од 07:00 до 14:00 часот.

Претходно донесените мерки за Градскиот пазар сè уште се на сила.

Малиот пазар во Нова населба останува затворен за работа, затоа што сè уште не се создадени услови за негово повторно отворање.

Општина Велес упатува апел до сите жители на општината за почитување и придржување кон мерките за превенција и заштита од ширење на Ковид-19 (коронавирус).

Јавното здравје е заедничка одговорност.

Со почит,

Општина Велес

 
   
   
   
   

Најново