Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dering1

Кога РБС во Урмстон, Манчестер, му го одзеде заемот од 10.000 фунти, во 2002 година, со образложение дека нема доволно искуство ,  Адам Деринг (39) штом се збогатил ја купил банката.

Својата прва фирма ја издигнал буквално од дното, бидејќи немал пари за маса и столови, но со неговата решеност изградил силна компанија за управување со долгови, која ја продал во 2014 година за пет милиони фунти.

Тој сега управува со пет големи компании и одлучил да ја купи зградата на банката, што го чинело 450.000 фунти.

“Се откажав од работата како 21-годишен трговец затоа што знаев дека можам да започнам успешен бизнис, но немав пари, па побарав заем. Им презентирав сеопфатен деловен план и побарав 10.000 фунти, но менаџерот на банката не ме сфати сериозно. Сметаше дека сум млад и неискусен и тие не сакаа да ризикуваат. Бев скршен, мислев дека сè е готово, но одбив да се откажам “, се присетува Диринг за одбивањето.

Dering2

Деринг на 14-годишна возраст бил исфрлен од училиште затоа што уништил автомобил. Потоа се приклучил на Кралското воено воздухопловство, но брзо се откажал бидејќи имал проблеми со алкохол. Се вратил во Урмстон каде постојано менувал работни места.

Со помош на соседот Крис, добил мотивација да најде работа. Деринг се вработил во компанијата за финансиско управување, а потоа решил да започне сопствен бизнис.

Денес, тој им помага на многу компании да ги организираат своите финансии, а исто така станал и мотивациски говорник, пренесува Daily Mail. Тој планира да ја реновира зградата на банката и да и даде нова намена. Ќе гради осум апартмани и трговски центар во неа.

„Купувањето на оваа банка беше начин за да ја заокружам целата приказна и тоа покажува дека бев во право кога верував во себе“, рече тој.

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

Основен суд Велес, врз основа на чл.38 ст.3 од Законот за судовите (Сл.весник на РСМ бр.58/06), чл.7 од Законот за изменување и дополнување на Законот за судовите (Сл.весник на РСМ 83/2018) и Одлуката бр.02-2158/1 од 10.12.2015 година на Судски совет на Република Северна Македонија (Сл.весник на РСМ бр.219/15 од 14.12.2015 година), а во врска со потребата од избор на судии поротници поради истек на мандатот на ден 14.11.2020 година, на ден 29.10.2020 година, го објавува следниот:

 

О Г Л А С

за избор на 30 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1.   да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.
  1. За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III. Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство (не постаро од 6 месеци),

            -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање, не постара од 6 месеци).

  1. Пријавата со потребните документи и телефон за контакт да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                                                                            Основен суд Велес

                                               

 
   
   
   
   

Најново