Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

smartfoni fin

Американското бизнис издание „Fortune“, објави топ 5 листа на најдобри паметни телефони за 2018 година. Во неа, очекувано, вклучени се модели од водечките брендови на пазарот.

И така, најдобрите смартфони според „Fortune“ се iPhone XS Max, Google Pixel 3, Huawei Mate 20 Pro, OnePlus 6T и Samsung Galaxy Note9. Многумина можат да ја оспорат оваа листа, но субјективни
оценки се неизбежни кога се зборува за паметни телефони.

Топ 5 на „Fortune“ ја потврдува засега доминацијата на Applе и Samsung, која започна во почетокот на втората деценија на новиот век, за сметка на пионери на смартфон пазарот како Nokia и HTC.

Истовремено присуството на две кинески компании во Топ 5 на најдобрите – Huawei и Oppo – сугерира дека во блиска перспектива сегашните лидери можат да бидат во подредена улога.
iPhone XS Max е пофален поради хардверот и квалитетниот софтвер, кај Google Pixel 3 се истакнува квалитетот на сликите, додека Huawei Mate 20 Pro е оценет како за одлични фотографски
способности, така и за долготрајната автономна работа и технологијата за вештачката интелигенција.

OnePlus 6T спаѓа во престижната листа, заради добрата комбинација на цена и перформанси и исклучително брзиот скенер за отпечаток. Samsung Galaxy Note9 е наведен како најдобар
предводник кај Android паметните телефони.

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново