Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

snapchat spotlight

26.11.2020

Како што знаеме, Snapchat е сервис кој веќе има, исто како што имаше и Instagram, некаков вид на креирање на видео содржина со ефекти.

Од компанијата го претставија Spotlight и со тоа официјално влегуваат во конкуренција со TikTok. Оваа нова функција која е дел од Snapchat апликацијата функционира како што би се очекувало, а корисниците имаат можност своите Spotlight видеа да ги објавуваат јавно каде останатите корисниците на мрежата ќе можат да ги гледаат преку новиот дел во апликацијата.

Snapchat пуштањето на овој нов сервис го почнува со големи очекувања за брзо популаризирање, па така тие најавија дека корисниците ќе бидат наградувани со по 1 милион долари секој ден до крајот на годината. Оваа сума ќе се дели помеѓу избраните профили, односно нема да ја добива еден корисник.

Јасно е дека изминатите години популарноста отиде кај мрежите кои функционираат на основа на слики и кратки видеа, па видеата во форматот на TikTok се логично популарни и очекувано сега достапни кај повеќето конкуренти.

Ваквите видеа се посебно популарни кај помладите, но не може да се каже дека не ги прифаќаат и постарите корисници, барем дел од нив.

Простор за повеќе конкуренти на TikTok, покрај од компаниите како Facebook, отвори и најавата за блокада на апликацијата во САД поради повторно загрозувањето на приватноста и безбедноста на корисниците и земјата.

Мите Јаначков

 Нова 2020

 ДЕЛТА ПРОМ 1

 2021 со честитки за Божиќ и стара Нова година

 и благосостојба во домот и успех во работата

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

NOVOGODISENBANERSINALCO

 Fokus

viber image 2020 12 24 14 00 26

viber image 2021 01 02 09 31 36

from samantha howells 1

from samantha

 Романтик

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 1

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 2

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 4

opshtina chashka

 посакува Среќна 2021 година

 Нова 2021 честит Божиќ и Стара Нова година 4

 
   
   
   
   

Најново