Дијабетес алтернативно лекување: Диета, билки и акупунктура (аудио)

Објавено на 18 јануари, 2022 во 15:53

Диета , билки и акупунктура

Бидејќи шеќерната болест која се лекува  неисправно може да биде опасна за животот, никогаш не смеете да се лекувате од болеста без лекарска помош и секогаш да ги разгледате сите можни начини на лекување.

Некои алтернативни начини на лекување преставуваат варијација на дијабетичаските диети. Другите пак ја нагласуваат важноста на примањето дополнителни витамини и минерали, препишуваат лековити билки за регулирање на нивото на шеќер во крвта или ги лекуваат секундарните дејства. Постапките за намалување на стресот можат, исто така, да помогнат при намалување на нивото на гликоза во крвта.

АКУПУНКТУРА

Со потткинување на одредени точки можете да ги ублажите болките поврзани со дијабетската невропатија, да го зајакнете имонолошкиот систем и на најмала мера да ги сведете компликациите во системот на крвните садови. Посоветувајте се со оспособено стручно лице.

Божана Ќулавкова  

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.