Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

sudot fin

Основнот суд Велес за 21 октомври, годинава, го закажа судскиот процес против обвинетиот Владимир Панчевски поранешен претседател на Основен суд Скопје 1. Тој е обвинет за злоупотреба на службена положба и овластување по член 353 став 2 и став 1 од Кривичниот законик.

Според обвинителниот акт, Панчевски ,како претседател на Основен суд Скопје 1, ги повредил правата на граѓаните во неколку предмети за судење пред независен и непристрасен суд , спротивно на член 6 од Законот за судови, со тоа што наместо распределба по Акмис системот тој ставал парав и распределил предмети на судии.

Дел од нив се предмети од Организиран криминал а другиот дел се обични кривични предмети, против полнолетни лица граѓани на Република Северна Македонија.

Судскиот процес ќе го суди судија поединец на Основен суд Велес. За овој судски процес Велешкиот суд доби делегирана надлежност од скопскиот Апелациски суд поради обезбедување на независност и непристрасност на процесот. Обвинението против екс претседателот на Основен суд Скопје 1, Владимир Панчевски, го покрена Јавното обвинителство Скопје. Засега не се знае дали тоа или пак јавното обвинението Велес ќе го застапува предметот против обвинетиот Панчевски./У.Ј

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2019 година.

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2019 година .