Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Recani1 fin

4.06.2020

Ќе се гради магистрална водоводна линија во должина од 795 метри за водоснабдување на жителите на населбите Речани, Трпезица, Дурутовец, Чолошево и Урбанистичкиот блок на „Езеро Младост”. Водоводната линија ќе се протега од Железен Мост до пристапниот пат поточно надвозникот за населба Весела Долина кај Речани. Учеството на ЈКП „Дервен“ е со набавка на инсталаторска опрема.

-Изградбата ќе чини 2,5 милиони денари. За подобрување на водоснабдувањето на населеното место Речани општината учествува со 800 илјади денари додека 1,7 милиони денари ги обезбедени преку проект од Министерството за животна средина и просторно планирање, рече Градоначалникот Аце Коцевски.

Постоечката по изградбата на магистралната водоводна линија ќе остане во функција и ќе се користи како секундарна и дополнителна доводна водоводна линија.

По изградбата на оваа магистралната водоводна линија, за жителите на населба Речани да добијат уште седум секундарни линии за водоснабдување со вкупна должина од 4.446 метри, дополнително ќе се обезбедуваат финансиски средства./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново