Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Се избира „Музата на Рацин“, заштитното лице на манифестацијата „Рацинови средби“. Од вчера е отворен конкурсот и целта е современ третман на рациновата муза како значајно обележје на неговата љубовна поезија. Со овој настан се афирмираат и промовираат младите од Велес и нивно активно вклучување во реализацијата на „Рацинови средби“.

Право на учество на конкурсот имаат сите девојки од средните училишта во Велес на возраст од 14 до 18 години. Со избраната девојка ќе се реализира целокупниот рекламен материјал на манифестацијата (Фотосесија, програма, плакат, билборд и видео-спот).

Заинтересираните девојки ќе можат да се пријават на конкурсот по електронски пат со што ќе треба да достават една фотографија и лични податоци, име и презиме, датум на рагање, училчиште и контакт мејл и тоа на официјалниот мејл на манифестацијата racinovisredbi@gmail.com. Селекцијата ќе ја прави жири комисија формирана од Здружението. Конкурсот е отворен до 30 април годинава./Д.С

 

Поврзани вести

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

E baner