Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

besopasni fin

“Безопасни“ се Виктор Кимов, гитара/вокал, Дејан Митрев, бас гитара/вокал и Манче Мешков, тапани/вокал. Тоа се стари добро познати имиња на кавадаречката и македонската рок сцена. Љубителите на овој музички жанр ги препознаваат по долгогодишната „добра свирка“ во најдобрите кавадаречки рок бендови, како и по неколкуте издадени албуми поединечно, со други бендови, но и повеќе настапи на врвни балкански рок фестивали.

Не само чисто претставување на членовите на бендот, не само претставување на нивната музика, туку целовечерна свирка со авторскиот материјал кој во ист момент со промоцијата на бендот за првпат ќе биде одсвиран во живо пред љубителите на рок музиката. Секако како најава на бендот и нивните идни свирки, албуми и концерти.

“Безопасни се бенд кој e формиран и активно работи, со редовни проби и креирање авторска музика, од втората половина на 2019 година континуирано до денеска од страна на тројца "безопасни осуденици", израснати со бендовски манири и алтернативна култура, секогаш авангарда, со субкултурата на маргинитете. Музиката е микс од повеке стилови, интересен контрапункт, прогресив и иновативен концепт и автентичен звук. Секоја песна има своја приказна, па и стилски е поразлична една од друга.“

Или што би рекле „Безопасни“ “Brainstorm & alternative, funk, postpunk, garage-junk, rock@rolla...

Промоцијата на рок бендот ќе се одржи во четврток, на 12 март, со почеток од 21 часот во Клуб “Дорс“ Кавадарци./У.Ј

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново