Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

sudiiveleskisud fin

Судија на Регионалниот суд во Орландо, од Соединетите Американски Држави, Пол Г. Бајрон и првиот правен советник во Американската амбасада во Скопје, Челзи Шинур заедно со јавен обвинител од Пенсилванија го посетија Основен суд Велес.

За време на посетата биле одржани работни средби со в.д Претседателот на судот Александар Шопов и судиите од Кривичниот оддел Габриела Гајдова, Шефшет Адеми, Валентина Ѓорѓиевска и Аница Теова.


На средбите била презентирана организацијата на работата на Основен суд Велес, неговата надлежност и предизвиците со кои судот и судиите се соочуваат во секојдневното работење. Во исто време биле разменети мислења околу тековните реформи на македонскиот правосуден систем.

Гостите од двете американски држави и претставничката на Амбасадата на САД во Македонија со в.д Претседателот на Основен суд Велес и со судиите од Кривичното одделение разговарале и за споредбените искуства , за позитивни практики од судскиот систем на Соединетите Американски Држави како и за други актуелни прашања кои имаат значење особено за зголемување на судската ефикасност и независност ккао и за остварување на начелото на владеење на правото.

 

Поврзани вести

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

E baner

Најново

 
   
   
   
   

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/10/2019 година.

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/10/2019 година.