Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Velespanorama fin

16.10.2020

Новозаразени има попладнево примено и на Инфективно одделение во велешка болница. Состојбата се менува од час во час. Инфективното заболување се шири многу брзо.

- На одделението во моментов се лекуваат вкупно 31 пациент затоа што се примени тројца новозаболени. Сега состојбата изнесува 18 пациенти од Велес, осум од Свети Николе, по двајца од Градско и Неготино и по еден од Кавадарци и од Демир Капија, рече портпаролката на Опшата болница Велес д-р Весна Николовска Неделкова.

Само тројца пациенти чекаат резултат од земен бриз сите останати се потврдено позитивни. Има уште еден нов или вкупно 11 пациенти на кислородна поддршка.

Штотуку објавените податоци на Министерството за здравство потврдија дека освен седумте велешани новозаразени, во изминатите 24 часа, во вардарски регион има и во Кавадарци 9, во Неготино 5 и во Свети Николе 3 лица.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира оздравени пациенти од: Кавадарци 7, од Свети Николе 5 и од Неготино 1./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

Основен суд Велес, врз основа на чл.38 ст.3 од Законот за судовите (Сл.весник на РСМ бр.58/06), чл.7 од Законот за изменување и дополнување на Законот за судовите (Сл.весник на РСМ 83/2018) и Одлуката бр.02-2158/1 од 10.12.2015 година на Судски совет на Република Северна Македонија (Сл.весник на РСМ бр.219/15 од 14.12.2015 година), а во врска со потребата од избор на судии поротници поради истек на мандатот на ден 14.11.2020 година, на ден 29.10.2020 година, го објавува следниот:

 

О Г Л А С

за избор на 30 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1.   да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.
  1. За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III. Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство (не постаро од 6 месеци),

            -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање, не постара од 6 месеци).

  1. Пријавата со потребните документи и телефон за контакт да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                                                                            Основен суд Велес

                                               

 
   
   
   
   

Најново