Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Македонскиот репрезентативец во кајак на диви води Љубомир Спасиќ и член на Кајак Кану Клубот Арка-Борец настапи на последните две кола од Европските купови кој се одржаа во Р Чешка.

Спасиќ пред последните и финални натпревари во Чешка во текот на оваа година настапи и на прво и второ коло од Европските купови каде што блескаше со своите резултати.

Во првото коло од Европскиот куп тој го освои сребрениот медал додека на вториот Европски куп се пласираше во А-финалето и го освои 9-то место и со овие два натпреваи успеа да се најде на 2-то место во Европа на Рангот од Европските купови.

Со настапот во Чешка на финалните два натпревари од Европските купови Љубомир Спасиќ успешно ги заокружи со постигнување на одлични резултати.

По настапот на третото коло од Европскиот куп по првото возење се пласираше на 23то место што го одведе во Б-финале каде што заврши како 13-то пласиран од 64 натпреварувачи.

Додека на финалето од Европските купови Љубомир Спасиќ го подобри својот пласман,тој во своето прво возење се пласираше на 21-то место со што успеа да се најде во Б-Финалето каде што заврши на 10-то место од 45 натпреварувачи.

Со овие настапи Љубомир Спасиќ ја потврди три годишната доминација во Европа и успеа да се најде повторно како и во 2016 година помеѓу првите пет натпреварувачи на конечната Европска ранг листа.

Спасиќ се подготвува и за настапот на својот последен натпревар за оваа сезона надвор од рамките на нашата држава Светското првенство во Франција кое ќе се одржи на крајот на септември./У.Ј

 

Поврзани вести

 

Вчера и денеска во ЈКП Дервен се испита причината за краткиот прекин на испорака на вода на ЈЗУ Болница – Велес на ден 20.02.2018 година.

Утврдено е дека екипа на Сектор Водовод работела на замена на вентил на ул. Љубљанска, поради што морале да го затворат вентилот на линијата од која од оваа страна се снабдува со вода болницата.

Но, лицето кое го затворило вентилот заради активностите на ул. Љубљанска, со крајна небрежност истото го сторило без да провери дека вентилот од втората доводна линија од страната на Којник бил исто така затворен, а што морал да го стори пред да го затвори вентилот од првата доводна линија. На овој начин ги затворил двата вентила од двете доводни линии и предзвикал краток прекин на водоснабдувањето во болницата во времетраење од 10-15 минути, по што било интервенирано и воспоставено нормално водоснабдување.

Како резултат на горенаведеното, во ЈКП Дервен во тек е постапка за утврдување на дисциплинска одговорност на соодветно лице, кон кое ќе бидат преземени строги дисциплински мерки.

Значи, не станува збор за намерно исклучување на водата на болницата, или исклучување со дадена наредба, бидејќи за тоа нема причини.

Реакциите на јавноста се оправдани и очекувани. Сепак, коментарите на социјалните мрежи кои имаат намера да прикажат пред јавноста дека наведениот проблем е намерено предизвикан, смислен и сл. и дека некој сака свесно да предизвика проблем се неточни и злонамерни.

Со почит,
ЈКП Дервен

Најново