Претседателот на Русија Владимир Путин им го честиташе на сите припаднички на поубавиот пол Меѓународниот ден на жената 8 март со зборовите дека токму во достоинството и добрината на претставничките на поубавиот пол се гледа душата на Русија.

Европската унија и Турција ги утврдија основите на можниот договор за враќање илјадници мигранти во Турција што би бил усвоен на самитот најавен за 17 март.

Во 12 општини во Србија е прогласена вонредна состојба.

Рускиот претседател Владимир Путин го смени претседателот на Централната изборна комисија пред парламентарните избори во септември годинава.

Милијардерот и поранешниот државен секретар заземаат лидерски позиции во претседателската трка.

Ситуацијата на пристаништето Пиреја со бегалците се влошила до степен до кој се оценува како инфарктна, со оглед на тоа што околу пет илјади бегалци живеат на патничките терминали и во пристанишните складишта, а на грчките острови има илјадници, кои чекаат да бидат превезени до континенталниот дел на земјата, јави грчката агенција АНА-МПА.

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

 

Најново