Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Кандидат од Македонија ја дигна публиката на нозе уште во првиот ден на аудиции пред жири во музичко шоу № 1 – X Factor.

“Дојдoв до Бугарија, бидејќи тоа е најпрестижното шоу во кое учесниците стануваат ѕвезди”, коментира Марио Арангеловски кој веќе е познат на македонската публика и од различни телевизиски формати.
“Ги повикувам сите Македонци да гледаат онлајн X Factor”, изјави Криско, кој не го криеше симпатиите кон незаборавниот кандидат.

Не очекува ветувачка пета сезона!”, коментираат од екипата на шоуто, кое ќе се врати оваа есен.

Сите кои сакаат да присуствуваат на првите чекори на идните ѕвезди и да ги споделат своите емоции на жирито, можат да се вклучат во публиката на аудиции во живо пред жири на 17, 18, 19 и 23 јули.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново