Шестта седница на Совет на Општина Велес

Објавено на 16 декември, 2021 во 10:00

Советот на Општина Велес денеска  ја одржува шестата  седница, на којашто за работа е предложен дневен ред со вкупно 12 точки.

1. Нацрт-Буџет на Општина Велес за 2022 година.

2. Предлог-одлука за изменување и дополнување на Одлуката за утврдување на приоритетен проект „Изградба на водоснабдителен систем за населено место Сопот“ во рамките на Вториот проект за подобрување на општинските услуги-МСИП 2, финансиран со под-заем од Меѓународната банка за обнова и развој (Светска Банка).

3. Предлог-одлука за усвојување Стратегија за Локален економски развој на Општина Велес 2021-2025год.

4. Предлог-програма за работа на Општинскиот Совет за превенција на детско престапништво за 2022година.

5. Предлог-решение за давање позитивно мислење на Статутот на ООУ „Лирија“ с. Бузалково, Велес.

6. Предлог-решение за давање согласност на Одлуката за расходување на основни средства и ситен инвентар на ООУ „Лирија“ с. Бузалково, Велес.

7. Предлог-решение за разрешување и именување претставник на Општина Велес за член на Училишен одбор на средно стручно општинско училиште „Коле Неделковски“ Велес.

8. Предлог-решение за разрешување и именување претставник на Општина Велес за член на Училишен одбор на средно општинско училиште „Гимназија Кочо Рацин“.

9. Предлог-решение за разрешување и именување претставник на Општина Велес за член на Управниот одбор во Јавната здравствена установа Здравствен дом Велес.

10. Предлог-решение за разрешување и именување преставник на Општина Велес за член на Училишен одбор на ООУ „Блаже Конески“ Велес

11. Предлог-решение за разрешување и именување член на Надзорен одбор за контрола на материјално-финансиското работење на „ЈКП Дервен“ Велес

12. Извештај за финансиски резултати за период од 01.07.2021 година до 30.09.2021 година на ЈП „Парк-Спорт и Паркинзи“ Велес.

Седницата на Општина Велес ќе започне во 11:00 часот во просториите на Општина Велес.

Стефани Манева

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.