Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Израел одобри планови за изградба на повеќе од 1.100 нови домови за доселеници на Западниот Брег - палестинска територија, окупирана од израелската армија. Ова денеска го соопшти организацијата „Мир сега", која се бори против колонизацијата.

Постапката за одобрените 1.122 живеалишта е на различни стадиуми - за 352 од нив е добиено зелено светло и изградбата генерално може да почне, а останатите 770 за првпат се потврдени.

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново