Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Kinona otvoreno MelGibson

25.07.2020

На паркингот пред маркетот „Кит Го“ нова филмска проекција што посетителите ќе можат да ја следат од своите автомобили. Киното на отворено, во недела на 26 јули, ќе ја реализира проекцијата на трилер акцијата „Заштитник“ со Мел Гибсон во главна улога. Присутните филмот ќе го следат на големо платно додека звукот ќе го слушаат на радио приемниците во своите автомобили.

Почетокот на проекцијата е во 21.30 часот.

Еден час претходно ќе треба посетителите да започнат да пристигнуваат со цел полесно да се распоредат автомобилите на паркингот.
Овој пат организаторите од младинска организација „Transparent Future“ ќе ги поттикнат и анимираат посетителите во нивните автомобили со трепкање на трепкачите да придонесат за создавање на пријатна и забавна атмосфера. На ист начи ќе може да се нарачува пијалок и храна во времетраење на проекцијата.

Во недела вечер ќе биде организирана и првата наградна игра за посетителите во која еден гледач ќе добие слика на канвас платно.

Поради ограничените места на паркингот, влезниците по цена од 150 денари, потребно е да се резервираат претходно, на мобилен телефонски број 078/265-516 или на социјалните мрежи: Instagram - @driveincinema_ve.

Организаторите исто така бараат од посетителите да ги почитуваат мерките пропишани од Министерството за здравство, за заштита на јавното здравје и покажување на свест и одговорност, во услови на епидемија на Ковид 19.

Ивана Мирчевска

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

            Општина Велес ја информира јавноста дека, третото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 14 август (петок) 2020 год. во периодот од 0500 до 0630 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 15 август (сабота) 2020 год.

            Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

           

                                                                                    Градоначалник

                                                                                    на Општина Велес,

                                                                                    Аце Коцевски

 
   
   
   
   

Најново