Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Потоа ја убил и рекол на мајка и дека злите духови и го искршиле вратот

Во Пакистан Егзорцист силува и измачувал 16-годишно девојче со денови за да ја “ослободи од демоните “, по што и рекол на мајката дека “злите духови”и го искршиле вратот на детето. Девојката што се вика Сара, била донесена од мајка си, која верувала дека шаманот ќе ја излечи болката нејзиниот стомак и нејзините психијатриски проблеми.Наместо да излекува ќерката, мажот ја вратил мртва. Тој за смртта на детето го обвинил “ќаволот”, кој бил опседнат. Девојката била поднесена кај Шаманот Џиндуада минатите викенди, а според локалните медиуми, тој и рекол на мајката дека ќе му бидат потребни 4 дена да ја излекува девојката да му ја оставата дома .Во среддата тој го предал телото на мајката. Таа го вратила трупот во своето родно село Буреуала и таму им станало јасно дека вратот на детето бил скршен.Семејството одбило да соопшти за смртта во полицијата, бидејќи тоа била “Божја волја”.

Извор: Локално.мк

 

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново