Брз психо тест: Откријте што се крие во вашата потсвест

Објавено на 30 мај, 2022 во 13:05

Можеби не сте свесни, но многу работи како омилена боја, животни итн. кажуваат многу за вас и вашата личност и психологијата го потврдува тоа. Иако на прв поглед ви се чини дека поврзаноста со некој предмет или појава лежи само во перцепцијата што ја имате, зад неа „зборува“ вашата потсвест.

Можете, исто така, да го откриете вашиот карактер и личност преку одговорите на прашања поврзани со морето.

Ако сте подготвени, земете пенкало и хартија и запишете ги вашите одговори.

Прашања:

1. Замислете дека сте нуркач и го истражувате подводниот свет. Забележавте сирена во морето. Можете ли да го опишете нејзиниот опаш, каква боја е?

2. До вас на патувањето во вода среќавате риба. Како ја замислувате, обидете се да ја опишете?

3. Следниот „морски жител“ што ќе го сретнете додека нуркате се школки. Какви се во форма и изглед? Дали потсетуваат на класици или се спирални како полжави?

4. Излегувате од морето до плажата. Дали има луѓе на неа и колку?

Решение:

1. Одговорите на ова прашање покажуваат колку сте социјални и отворени. Ладните бои како зелената или сината покажуваат дека по природа сте посрамежливи, а розовата и жолтата значат дека сте многу отворени и сакате да запознавате луѓе.

2. Рибите што ги замислувате како нуркаат значи начинот на кој ги решавате конфликтите. Се држите до вашето мислење, иако ќе наидете на контрадикторности кај другите, ако сте замислиле безопасна и мирна риба, а додека предатор значи дека им препуштате на другите да ги решаваат конфликтите и дека не сакате да влегувате во конфликти.

3. Одговорите на третото прашање зборуваат за вашата пристапност. По природа сте отворени и едноставни доколку сте замислиле класични школки со едноставни бои. Меѓутоа, доколку се со необичен облик и изглед, голема е веројатноста да сте позатворен тип и дека не се исповедате, туку сами ги решавате проблемите што ви се појавуваат.

4. Луѓето на плажа ги претставуваат вашите пријатели. Ако ги има повеќе кога ќе излезете од морето, тоа значи дека сте многу друштвена личност и дека имате голем круг на пријатели околу вас. Ако има само неколку луѓе, тоа значи дека имате неколку од нив за кои мислите дека се доволни и вистински. Отсуството на која било личност на плажа говори за вашата затвореност и за тоа дека никому не верувате, односно дека живеете како волк-самец.

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.