Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Повеќе проблеми кои ги мачат жителите на општина Неготино ќе се решаваат со пари од Европската Унија. Општината најави дека ќе добие еден милион евра пари од ИПА програмата, а ќе ги потроши за подобрување на условите во населените места.

 

Од локалната самоуправа брифираа дека ќе се гради главен колектор за отпадни води за приклучување на селото Тимјаник  во системот. Специјализирано возило за одзатнување на јами и канализации ќе се набави за ЈП Комуналец, а целосно ќе се реконструира уличното осветлување. Старите живени светилки ќе се менуваат со нови лед штедливи светилки.

Со европски пари во Неготино се помагаа и пчеларите. Беа одржани неколку обуки за нив, им беше набавена опрема за производство на мед, а се едуцираа и како полесно да изградат маркетинг стратегија за продажба на пчелните производи./А.Д

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново