Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

horoskop fin

На првиот ден од работната недела, треба да бидеме внимателни во случајностите и комуникацијата. Видете повеќе во нашиот дневен хороскоп.

Овен
Непредвидениот настан ќе ве присили да го смените вашиот динамичен стереотип уште во утринските часови. Генерално, ситуацијата околу вас денес може да биде малку нервозна. Не гледајте што се случува со непотребниот фатализам, само забавете го темпото.

Бик
Ќе биде тешко да се концентрирате на вашите непосредни должности пред пладне. Континуирано нешто ќе ви го одвлекува вниманието. Не е потребно да се направи строга распределба на времето. Вие нема да го задржите и ќе се чувствувате виновни.

Близнаци
Денес е во ваша корист да бидете максимално принципиелни и директни. Заштитете ги вашите интереси и јавно не разговарајте за вашите идни планови. Пожелно е да комуницирате со вашите нови партнери во неформална средина.

Рак
Надвладејте ја својата желба да направите нешто ново и необично. Сметајте на себе за да ги решите комплексните случаи. Дури и ако сте добиле од еден пријател солидно ветување за поддршка, тоа е многу веројатно да ве заведе.

Лав
Речиси за секое занимање ќе наидете на мали пречки. Не го преувеличувајте нивното значење, вие сте способни да се справите. Личните односи ќе бидат обвиткани со мала мистерија. Сменете го романтичниот пристап со практичен, за да изградите соодветна стратегија.

Девица
Држете се до текот на настаните. Секој обид да се промени ситуацијата или да се изврши некоја оригинална идеја ќе наиде на отпор. Колку сте повеќе воздржани, толку помалку непријатности ќе чуете.

Вага
Доаѓаат контакти со нови колеги, партнери или клиенти. Не бидете премногу ентузијасти за вашата желба да стапите во контакт. Тие ќе ги искористат предностите на вашите слаби точки, наместо да ве поддржат во тешки времиња.

Скорпија
Ако очекувате некои важни информации и ако се потпрете на тоа, можете сами да го побарате тоа за да ги унапредите своите активности. Вие нема да се подготвите и чекањето ќе ве успори. Ќе се случуваат непредвидени настани. Вие сте во поволна позиција да ги искористите.

Стрелец
Во првите редови, ќе излезете со еден стар проект или спор што не сте биле во можност да ги докажете вашите тврдења пред некое време. Сега вашите идеи не само што ќе бидат потврдени, туку и ќе се применуваат. Најдете го вистинскиот начин и време за да побарате соодветна награда.

Јарец
Речиси цел ден, ќе морате да ја прекинете вашата сегашна работа за да извршите некои вонредни задачи. Ситуацијата ќе биде напната, ќе ви биде потребна помош. Вашите потешкотии главно ќе бидат поврзани со колатерала што не можете да си ја дозволите.

Водолија
Некој намерно ќе се обиде да ве стави во тркалото. Ќе го избегнете конфликтот ако реагирате со насмевка и се обложувате на озлогласеното нестандардно размислување. Ако треба да патувате, одете без страв, нема да имате сериозни тешкотии.

Риба
Овој ден ќе се сеќавате со неколку мали изненадувања што ќе се случат. Вашите очекувања нема да бидат оправдани ниту за лесни или за тешки активности. Дел од нив ќе бидат отфрлени, а друг дел, за ваша радост, ќе се стекне без напор.

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

lifer gif 300x250 Duma

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен состав се донесоа следниве заклучоци:

  • За спроведувањето и реализацијата на препораките за ограничено движење на граѓаните на јавните места и во институциите, Општина Велес ќе ја известува јавноста преку официјалната интернет страница, преку официјалните социјални мрежи, како и преку електронските и пишани локални медиуми;
  • Поради неисправноста на водата во село Сопот за потребите на жителите од село Сопот, Општина Велес обезбедува достава на канистер со вода за техничка употреба и флаширана вода за пиење.

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Предложената мерка, Малиот пазар во „Нова населба”,
да остане затворен за работа, останува во сила;
- ЈКП „Дервен” да донесе Одлука во врска со работењето
на Градскиот пазар да работи секој ден, од 06:00 до
13:00 часот;
- Да се ограничи продажбата исклучиво само на
земјоделски производи (овошје, зеленчук и други
прехрамбени производи);
- Прехрамбените производи да бидат изложени на секоја
втора тезга во редот;
- Да се изврши оградување на паркинг просторот надвор
од пазарот, да не се дозволува продажба на производи;
- Да се регулира влегувањето и излегувањето на
посетителите во пазарот, со два влезови;
- Пред влезовите да се забележи влегувањето преку
двајца редари и да се внимава на физичикото
растојание при влегувањето;
- Задолжително носење на заштита опрема (маски и
ракавици) на продавачите;
- На влезовите да биде поставено средство за
дезинфицирање и маски за потребите на купувачите;
- Местото на продажба на производи од ист вид, се
утврдува од раководителот на ЈП Пазари при
доделувањето на тезгата за продажба;
- ЈКП „Дервен” се задолжува преку јасно видливо
известување до граѓаните да го определи
времетраењето на задржување на купувачот во пазарот;

- По препораки на Светската Здравствена Организација
(СЗО) ЈКП „Дервен” од денес врши зголемување на
нивото на хлор во водоснабдителниот систем по 0,5 ml/L
милиграми на литар резидуален хлор во градскиот
водоснабдителен систем;
- Согласно Оперативниот план за дезинфицирање се
задолжува ЈКП „Дервен” да спроведе дезинфицирање на
на детските забавни паркови, спортските терени,
патеката околу езерото „Младост” и други јавни
површини во градот.

 

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Се задолжуваат мобилните тимови на МВР – СВР Велес
на двата пунктови при влезот во град Велес, одредени
на улиците „Вардарска” и „Димитар Влахов”, да вршат
редовна контрола на физичката состојба на учесниците
во сообраќајот, како и дезинфенкција на возилата;
- Се задолжува МВР – СВР Велес да одреди тимови кои
ќе вршат контрола на движењето на граѓаните кон езеро
„Младост”;
- МВР одредува една патрола со двајца униформирани
полицајци за воведување на ред на влезовите на
пазарот.

 

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Се упатуваат управителите на згради, претседателите
или претставници на куќните совети на станбените
згради, да стапат во контакт со Центарот за јавно здравје
со цел добивање конкретни информации за начинот на
употреба на средства за дезинфицирање на зедничките
простории, телефон за контакт: 078 246 729.

 

 

 

 
   
   
   
   

Најново