Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Minister Dimkovski so Kocevski fin

За четиринаесет дена изведувачот на градежните работи ќе ги започне изградбата и асфалтирањето на постоечкиот земјен локален пат помеѓу селата Сливник и Бузалково како и асфалтирање на постоечки земјен пат до локалитет Пешти. Ова денеска го договориле Градоначалникот на Велес Аце Коцевски и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски на работната средба во општина Велес. Проектите на општината се финансирани од Агенцијата за финансиска поддршка и рурален развој.

- Пред да се упатиме во подрачната единица на министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство во Велес со министерот и директорот на Агенцијата имавме средба во мојот кабинет. Разговаравме за проектите од заеднички интерес иницирани од Општина Велес. Утре ќе го потпишеме договорот со изведувачот и за две недели ќе го воведеме во изградба на овие две значајни делнци кои се во должина од 5,2 км, рече Коцевски.

Тој додаде дека на работната средба било разговарано и за актуелниот повик на министерството за земјоделство за конкурирање со проекти за тампонирање на патишта кои водат до земјоделски површини за кои Општина Велес е заинтересирана и се надева да добие финансиски средства барем за една проектна апликација.

Годинава Општина Велес од Агенција за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, преку четири проекти, обезбеди за изградба и асфалтирање на патишта и улици скоро 40 милиони денари./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

Duma Banner

ezgif.com video to gif1

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

           

Општина Велес ја информира јавноста дека, првото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 07 јуни (недела) 2020 год. во периодот од 05.00 до 06. 30 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 08 јуни (понеделник) 2020 год.

Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

 
   
   
   
   

Најново