Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

bebragrozje

До празникот Свети Трифун, кога практично започнуваат лозарските работи од новата производна сезона лозаропоризводителите кои го продале грозјето во домашна винарија ќе ги добијат дополнителните субвенции од 1 денар за килограм. Ова го потврди премиерот Зоран Заев, одговарајќи на пратеничко прашање од Панчо Минов.

Пратеникот Минов смета дека тоа е задоволителен рок за лозаропроизводителите

„Ми беше одговорено дека не може субвенциите да се исплатат до нова година, од причина што сеуште се аплицира. Ветување е дека до 14 февруари ќе биде завршена исплатата. За нашиот лозарски крај тоа ќе значи многу“ вели пратеникот Минов.

Откако производителите на грозје добија ветување за исплата на субвенциите,  за нив сеуште проблем е исплатата на долгот од визбите. „Стефан вајнари“ им доли 400 илјади евра, но сопственичката на оваа винарија ја развлекувала пред стечајната постапка.

Пратеникот информира дека се прават напори пари да добијат и лозарите кои грозјето го предале во неготинската винарија „Повардарие“ во 2015 и 2016 година и во „Стефанс вајнари“.

„Ми беше ветено дека лично премиерот, преку министерот за земјоделство ќе се ангажира. И целта е да се најде солуција Повардатрие да ја исплати 2016 година за која долгот е од 100 илјади евра, а долгот за 2015 да се исплати по добивањето на субвенции од државата“ нагласи Минов.

Најдоцна до 25 декември годинава, лозарите кои грозје предале во домашните винарии е потребно да аплицираат во подрачните единици за дополнителните субвенции./A.Д

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново

 
   
   
   
   

rontis

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик ќе се смета за предност
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2018 година .

 

rontis

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Познавање на англиски јазик, Возачка дозвола „В“ - категорија

  и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност

  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса:                              ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 30/11/2018 година.

 

rontis

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

 Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија – Велес

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес не врши дискриминација по ниту еден основ (полова, верска или национална дискриминација) и ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2018 година.