Општина Кавадарци со околу 2,5 милиони денари ќе ја реализира програмата за јавна чистота годинава.

Голем е бројот на кавадарчани кои побарле да ја легализираат својата дивоградба согласно законските олеснувања. Во општинската службабиле  понесени вкупно 7.249 барања за легализација на бесправно изградени објекти.

По обезбедувањето на доволни количини на вода за пиење за кавадарчани, ЈП Комуналец е фокусирано на завршување на реконструкцијата на водоводната и канализационата мрежа.

Нови 41 случаи на грип се регистрирани во Центарот за јавно здравје изминатава недела во Кавадарци. Ова е најголем број на заболени регистрирани за една недела од почетокот на сезоната.

Грејната сезона сеуште е во полн ек, а со тоа и потребата од одржување на оџаците. Викендов се запалиле пет оџаци токму поради ненавремено одржување, информираа денеска од територијалната противпожарна единица Кавадарци. Избегната е поголема штета бидејќи во сите случаи пожарникарите интервенирале на време.

Општинската организација на СДСМ Кавадарци денеска на прес конференција обвини дека ВМРО-ДПМНЕ вршел притисок врз жените вработени во општинската администрација и другите државни институции да присуствувале  на годишното собрание што утре Унијата на жени ќе го одржувала во Скопје.

Поврзани вести

 

Најново