Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

corofoto fin

Во чест на доброволната младинска работа и бригадирството како форма на покажување на општествена одговорност и волонтерство, во поранешната држава СФР Југославија, кога младите луѓе преку едномесечна работа допринесуваа во разубавувањето на својата татковина познатиот Велешанец и акцијаш а сега ветеран Слободан Ќириќ со прекар Цоро напиша песна. Таа е посветена на формирањето на Работната бригада на Здружението на граѓани „Акцијаш - ветерани“. Дума.мк ексклузивно ги објавува стиховите на Кириќ.

Coro pesna fin

Ќириќ, кој сега со своето семејство, живее во Канада е поддржувач на доброволната граѓанска работа. Неговата поддршка многу им значи на акцијашите ветерани во Велес. Тие го поздравија Ќириќ и неговото семејство со познатиот бригадирски поздрав: Здраво, здраво, здраво!/У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

banerknigovodstvo

Најново