Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Orizarisoobrakajka fin

27.06.2020

Ударот од возот се случил во задниот дел на автомобилот, кој според фотографијата, најверојатно е марка пасат на железничкиот премин кај поранешната фабрика Свилара. Автомобилот сообраќал од Горно Оризари кон Велес и во него бил само возачот.

Тој не се здобил со повреди.

Сообраќајната незгода се случила претпладнево, нешто пред 9.30 часот. Тогаш била повикана Итна помош.

-Екипа веднаш е испратена на местото на сообраќајната незгода. Лекарот и медицинската сестра го затекнале возачот од автомобилот во здравствено добра состојба само вознемирен од незгодата. Земале амнеза според која не е потребна никаква медицинска интервенција, рече началничката на Итна помош, д-р Васе Пановска Поп Стефанова.

Патници кои стигнале на местото на незгодата рекоа дека имало траги од кочење на возот. Таму во моментов е Увидна екипа на СВР Велес. Таа ќе треба да ги утврди причините за незгодата која за среќа заврши само со материјална штета и без жртви или повредени./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново