Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

VardarkejMalomovce fin

12.01.2021

Под вода денеска беа клупите поставени на првата платформа на кејот кај Мало Мовче. Официјално за едно деноноќие за 80 сантиметри е зголемен водостојот на Вардар во речното корито во Велес.

Ако вчера водостојот изнесуваше 160 см денеска во речното корито водостојот изнесува 240 см.

Но нема излевања на водата на територијата на општината.

Зголемениот водостој единствено го поплави понискиот дел од кејот кај Мало Мовче, во центарот на Велес и сериозно се доближи до патеката за трчање во централниот градски парк.

VardarkonStarMost fin

Зголемен е и водостојот на двете реки во општината Тополка и Бабуна. Сепак сериозни излевања од речните корита засега нема. Во некои делови, по теченијата на двете реки, водата сериозно му се закани на брегот или се прелеа без да создаде проблеми.

Доколку врнежи нема во текот на ноќта и во утрешниот ден тогаш не се очекува повисок водостој од максимално измерениот денеска, соопштија од велешкиот Центар за кризи. Инаку зголемениот водостој на Вардар сеуште носи количини на смет но во неспоредливи количини со вчерашниот ден кога површината на водата беше преплавена со пластични шишиња, гранки од дрвја и смет.

Убавка Јаневска

 Нова 2020

 ДЕЛТА ПРОМ 1

 2021 со честитки за Божиќ и стара Нова година

 и благосостојба во домот и успех во работата

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

NOVOGODISENBANERSINALCO

 Fokus

viber image 2020 12 24 14 00 26

viber image 2021 01 02 09 31 36

from samantha howells 1

from samantha

 Романтик

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 1

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 2

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 4

opshtina chashka

 посакува Среќна 2021 година

 Нова 2021 честит Божиќ и Стара Нова година 4

 
   
   
   
   

Најново